Para olej

Popis

Olej mládí, 100% olej z paraořechů
Kód produktu:
S0018
Dostupnost:
Skladem
Hmotnost:
250 ml
Počet kusů:
450 Kč s DPH
  • detailní popis
  • reference

detailní popis

Olej z paraořechů je jedlý olej jednodruhový, lisovaný za studena.

Doporučujeme jeho použití do salátů, dezertů, ale je možné ho použít i na smažení a a pečení. 

Para ořechy jsou důležitým zdrojem řady vitaminů (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E a A) a stopových prvků: sodík, hořčík, selen, draslík, vápník, železo, měď, fosfor a zinek. 

Dostatek selenu v organizmu je důležitý pro správnou funkci štítné žlázy. 
Para olej je  skvělý doplněk vegetariánské a  zvláště veganské stravy.

Velmi vhodné je užití kombinace Para oleje a extraktu Macajuga (tento extrakt není vhodný užívat lidmi se zvýšenou činností štítné žlázy). 

U extraktu Macajuga je povolené zdravotní tvrzení u jeho složky Chaluhy bublinaté:

Normální činnost štítné žlázy

Para ořechy jsou zdrojem vitamínu  A a E, kteří zvyšují produkci kolagenu, proto je olej z para ořechů  velmi vhodný na vtírání do pokožky po koupeli, nebo do vlasů po umytí. 

V Amazonii se olej z paraořechů tradičně používá jako přírodní kosmetika. Stačí ho rozetřít na pleť nebo vmasírovat do vlasů. Pokožku vyživí a přitom nezanechá mastný film a vlasy zesílí.

Výživové údaje na 100ml:

energetická hodnota   3423kJ/818kcal

tuky                           90,9g

z toho nasycené 

mastné kyseliny           9,1g

Skladování:

Chraňte před světlem. Doporučné uchování při teplotě od +7C do +20C. Při nižších teplotách se může olej zakalit nebo nebo vytvořit  tukové shluky, které  jsou přirozenou reakcí oleje. Toto nemá vliv na kvalitu ani datum spotřeby. 

Země původu: Bolívie 

Vyrobeno v ČR

reference

    VÁŠ NÁZOR JE PRO NÁS DŮLEŽITÝ. NAPIŠTE NÁM O VAŠI ZKUŠENOSTI A PORAĎTE OSTATNÍM PŘI VÝBĚRU SPRÁVNÉHO PRODUKTU.
    Napsat referenci